Keittiö

Meille ruoka on sydämen asia.

Verkanappuloiden oma uusi keskuskeittiö on avattu syksyllä 2018 Turun keskustaan Ruusukorttelinkujalle. Keskuskeittiössä valmistetaan lounas ja välipala päivittäin noin 1000 hengelle vauvasta eskareihin. Verkanappuloiden omissa keittiöissä valmistuu ruoka lähes 2000 ruokailijalle ympäri Suomen.

Kiertävä 6:n viikon ruokalista päivitetään kolme kertaa vuodessa kausituotteet huomioiden. Ruokalista suunnitellaan THL:n ravitsemussuositusten mukaisesti, pääpainona kotimaisuus, luomu- ja lähiruoka. Teemme yhteistyötä paikallisten lähi- ja luomu kasvattajien sekä viljelijöiden kanssa. Voimmekin ylpeänä sanoa, että tuotteemme tulevat ympäri vuoden suoraa pelloilta keittiöihimme. Tuoreutta suoraan lautasille.

Olemme lisänneet Sydänmerkki-tuotteiden määrää ruuanvalmistuksessa ja aterioiden lisänä. Tuotelistat ovat asiakkaiden nähtävillä ruokalistan vieressä.

Aamupala koostuu luomupuurosta, kasvis, hedelmä tai marjalisäkkeestä sekä luomumaidosta. Lounaaseen kuuluvat pääruoka, energialisäke, kasvislisäke, ruokajuoma, leipä ja levite. Välipaloilla on itse tehtyjä puuroja, kiisseleitä, luomujugurtteja, smoothieita, luomuleipiä ja kasvis, marja tai hedelmälisäkkeitä. Joka aterialla on tarjolla luomu näkkileipää, koulunäkkileipää, kasvisrasvaa, luomumaitoa, piimää tai vettä.

Keittiöt valmistavat myös kaikki lääkärintodistukseen tai uskonnollisiin syihin perustuvat erityisruokavaliot.

Ruokalista on nähtävissä päiväkotien ilmoitustauluilla suomen, ruotsin ja englanninkielisenä.

Ruokapalvelupäällikkö Paula Heinonen puh. 046-9207744, paula.heinonen@verkanappulat.fi

• Ruusukorttelinkuja 3, 20100 Turku
• Kukolantie 40, 20900 Turku
• Pajukuja 2, 32200 Loimaa
• Satukatu 3, 32700 Huittinen
• Haljastentie 5, 37500 Lempäälä