Meille ruoka on sydämen asia.
Verkanappuloiden oma uusi keskuskeittiö on avattu syksyllä 2018 Turun keskustaan Ruusukorttelinkujalle. Keskuskeittiössä valmistuu päivittäin ateriat noin 1000 hengelle. Verkanappuloiden omissa keittiöissä valmistuu ruoka lähes 2000 ruokailijalle ympäri Suomen.
Kiertävä 6:n viikon ruokalista päivitetään kaksi kertaa vuodessa kausituotteet huomioiden. Ruokalista suunnitellaan THL:n ravitsemussuositusten mukaisesti. Ravitsemussuositukset ohjaavat reseptikehitystä, ruokalistasuunnittelua ja vahvan ravitsemusosaamisemme ansiosta pystymme varmistamaan, että lasten ravitsemustarpeet huomioidaan läpi koko ateriaketjun raaka-aine hankinnoista lapsen lautaselle.
Raaka-ainevalinnat tehdään pääpainona kotimaisuus, luomu sekä lähituotetut raaka-aineet. Teemme yhteistyötä paikallisten lähi- ja luomu kasvattajien sekä viljelijöiden kanssa. Voimmekin ylpeänä sanoa, että tuotteemme tulevat ympäri vuoden suoraa pelloilta keittiöihimme. Tuoreutta suoraan lautasille.
Olemme lisänneet Sydänmerkki-tuotteiden määrää ruuanvalmistuksessa ja aterioiden lisänä. Tuotelistat ovat asiakkaiden nähtävillä ruokalistan vieressä.
Kotimaisuusaste kasvukautena 90%
Luomu leipää 45%
Itsevalmistettua 85%
Ateriaosista luomua 65%
Keittiöt valmistavat myös kaikki lääkärintodistukseen tai uskonnollisiin syihin perustuvat erityisruokavaliot.
Ruokalista on nähtävissä päiväkotien ilmoitustauluilla suomen, ruotsin ja englanninkielisenä.
Ruokapalvelupäällikkö Paula Heinonen puh. 046-9207744, paula.heinonen@verkanappulat.fi
- Ruusukorttelinkuja 3, 20100 Turku
- Kukolantie 40, 20900 Turku
- Pajukuja 2, 32200 Loimaa
- Satukatu 3, 32700 Huittinen
- Haljastentie 5, 37500 Lempäälä
- Raamikatu 5, 33400 Tampere
- Tähtisumunkatu 6, 37140 Nokia
- Nuotiopiiri 2, 65300 Vaasa